Tweedehands auto in Duitsland kopen

Vooral voor tweedehands auto’s is het voordeel van het kopen in Duitsland groot. Het BPM bedrag dat nog betaald moet worden schrijft namelijk redelijk snel af. Bij je zoektocht en aankoop van een tweedehands auto in Duitsland de volgende tips.

Waar vind je tweedehands auto’s in Duitsland?

Net zo als in Nederland kent Duitsland autoverkoop sites. De grotere sites met uitstekende zoekmogelijkheden zijn:

Hoewel Duitsland spreekwoordelijk weliswaar naast de deur ligt is het toch een aardig eindje rijden om voor iedere mogelijke tweedehands auto weer een ritje te maken. Het handigste is daarom je bezoek goed te plannen en meerdere potentiële ‘nieuwe’ auto’s te gaan bekijken. Het voordeel hiervan is dat je maar 1 keer hoeft te rijden en gelijk het nodige vergelijkingsmateriaal hebt.

Waar moet je opletten bij de aankoop?

Een tweedehands auto kopen kent altijd een zeker risico, in Duitsland is dat niet anders dan in Nederland. De ANWB gaat op haar website uitgebreid in op verschillende zaken die van belang zijn bij het kopen van een tweedehands auto.

Hoe krijg je de auto naar Nederland

Een van de problemen bij het kopen van een tweedehands auto in Duitsland is het vervoer naar Nederland. Er zijn een aantal opties:

Tip!

Zelf een auto importeren

E-boek  met alle info om zelf een auto te importeren. Uitgebreide informatie, tips en slimmigheden die u duizenden euro’s en veel ellende bespaart.

Nu te koop voor slechts €22,-

Meer informatie en bestellen